WTB Support of the Technical Variety, 10g

Drop by and talk about anything you want. This is where all cheese-related discussions should go
User avatar
Sable
The Master Chef
Posts: 2040
Joined: 27 Jan 2007, 15:39
First Video: How to Talk Like a Pirate

Postby Sable » 07 May 2007, 11:06

Just for giggles - because I can't leave anything alone, apparently...

(You don't have to do this. But it would be an interesting test.)

Go to Start -> Control Panel
Go to Network Connections.
Go to "Local Area Connection," and right-click on it.
Go to "Properties."
In the window that appears, scroll to the bottom of the list of protocols and things. At the bottom is "Internet Protocol (TCP/IP)." Click on it, then press the "Properties" button.
In the window that appears, leave "Obtain an IP address automatically" button alone. Click the button that says "Use the following DNS servers."
Your DNS server fields will unlock themselves. Enter:

208.67.222.222
208.67.220.220

Into the top and bottom fields, respectively.

These DNS servers are open-access and belong to the OpenDNS project. They are working right now, and I'm using them at the moment.

What this will do is get you away from forwarding DNS requests to Shaw's servers, and go to a set of known working ones. If you continue to have problems, then it's time to re-examine your rig...[/i]
Allen!
Uwe Boll Fanboy
Posts: 5190
Joined: 15 Mar 2004, 05:19
Location: Vaultcouver
Contact:

Postby Allen! » 07 May 2007, 11:30

I seem to be getting the same sort of issues as before, on the new DNS servers, with slightly more access to the interwebs.
PSNid: Obee1
XboxLive: LastErrand
Undefeated Lord of Donuts
User avatar
Sable
The Master Chef
Posts: 2040
Joined: 27 Jan 2007, 15:39
First Video: How to Talk Like a Pirate

Postby Sable » 07 May 2007, 11:38

So you have access to AIM and MSN, but limited access to the Internet?

Does google.ca resolve for you? That is, if you put google.ca into your address bar, do you get Google Canada?

Can you give me a couple of examples of web sites that aren't working for you?
Allen!
Uwe Boll Fanboy
Posts: 5190
Joined: 15 Mar 2004, 05:19
Location: Vaultcouver
Contact:

Postby Allen! » 07 May 2007, 11:44

Hotmail works 50% of the time
WoW doesn't work at all
Shortpacked and Joyceandwalky.com don't work
Google.ca(the address) works perfectly.
Pennyarcade, samandfuzzy don't work.
Gamefaqs.com doesn't work*sobs*
MIRC works 75% of the time

For a while, I couldn't load images on ANY page, but that seems to have been semi-resolved.
PSNid: Obee1
XboxLive: LastErrand
Undefeated Lord of Donuts
User avatar
jtaylor
ASCII Ninja
Posts: 999
Joined: 16 Apr 2007, 16:32
First Video: Talk Like a Pirate

Postby jtaylor » 07 May 2007, 12:32

Perhaps this...

Control Panel/Network Connections/Local Area Connection/Properties/Internet Protocol (TCP/IP)/Properties (as before)
Click on Advanced and you have more DNS settings that might help
Does anyone knows specifically if any of these settings will help?

Other than that, can you run a few more traceroutes for websites that do work and websites that don't? Perhaps try using both the IP and the domain name.
Loading Ready Run is 205.234.134.164

Also, can you find your IP (the public IP, so not 192.168.x.x) so we can test that with traceroute etc.?
User avatar
randompherret
Posts: 6
Joined: 06 May 2007, 17:45
Location: green bay wi
Contact:

Postby randompherret » 07 May 2007, 21:25

might me win-sock

i have a nice little cd that has a fix for it on it, but its late and you can try to find it yourself

google win-sock fix


although that doesnt make sense with both computers doing it

get a friend with a laptop to come over and plug in. if they have problems too then it is your isp. if you have cable inet it could be that there is a db short somwhere and your router isnt getting the correct signal strength it is supposed to. or the isp's modem could be going out.
plug straight into the isp's modem
go to start / run type in "cmd"
in the command prompt that opens type in "ipconfig"
then type "ping XXX.XXX.XXX.XXX -T" where xxxxxx is the ip of your default gateway.
this will just keep pinging it untill you press cntrl+c if they all go through with no problem do the same ping -t thing with like google.
if the pringing the gateway has a bunch that time out then its the isp's modem dying

and i am 2 hours late for bed so i might read this in the morning, scratch my head and delete it, but i think it might work
Allen!
Uwe Boll Fanboy
Posts: 5190
Joined: 15 Mar 2004, 05:19
Location: Vaultcouver
Contact:

Postby Allen! » 08 May 2007, 10:53

The issue seems, at least temporarily, to have resolved itself.

Yesterday afternoon and night we had absolutely NO connectivity. We couldn't do anything.

I think I'll keep the Shaw tech coming on Thursday, since my roommate and I are starting to believe it's the modem.

I can't use Xbox live, either. QQ. =(
PSNid: Obee1
XboxLive: LastErrand
Undefeated Lord of Donuts
User avatar
randompherret
Posts: 6
Joined: 06 May 2007, 17:45
Location: green bay wi
Contact:

Postby randompherret » 08 May 2007, 18:52

wow my typing sucks late at night
User avatar
randompherret
Posts: 6
Joined: 06 May 2007, 17:45
Location: green bay wi
Contact:

Postby randompherret » 10 May 2007, 06:44

so what did the shaw man say?

Return to “General Discussion”



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests